2024.04.20. - Tivadar

Hatalmával visszaélve szexelt Dominique Strauss-Khan

Hatalmával visszaélve szexelt Dominique Strauss-Khan
Hatalmi visszaélés gyanúja miatt vizsgálat indult az IMF vezetõje ellen

Washington - Vizsgálat indult Dominique Strauss-Khan, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetõje ellen, aki a gyanú szerint hatalmával visszaélve szexuális kapcsolatba bonyolódott egy magyar származású munkatársával - írta szombati számában a The Wall Street Journal.

Az amerikai gazdasági napilap szerint az IMF vezérigazgatója a szervezet afrikai részlegének egykori magas beosztású tisztviselõjével kezdett viszonyt.
A kapcsolat az év elején kezdõdött egy Európában tartott konferencián. Kettejük intim témájú elektronikus leveleit aztán felfedezte az asszony férje, egy argentin közgazdász, aki korábban ugyancsak az IMF-nél dolgozott vezetõ beosztásban - írta a napilap.

A szervezet a Morgan, Lewis and Brockius nemzetközi ügyvédi irodát bízta meg a hatalmi visszaélés gyanújának kivizsgálásával. A mértékadó amerikai lap szerint Strauss-Khan közölte, hogy eddig is együttmûködött a külsõs jogászokkal és továbbra is így fog tenni.

"A magánéletemet érintõ eset" idén januárban történt - közölte az IMF vezérigazgatója a beszámoló szerint. "Egyetlen alkalommal sem éltem vissza a beosztásomból fakadó helyzettel" - idézi a lap a volt francia pénzügyminisztert. A vizsgálat befejezésének határideje október vége.