2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Újabb remek színésszel lett szegényebb a filmes szakma

Megdöbbentõ bejelentetést tett néhány napja Joaquin Phoenix, amely nemcsak rajongóit, de egész Hollywoodot nagyon felzaklatta.

A puerto ricói színész ugyanis úgy döntött, hogy örökre felhagy a filmezéssel, és mostantól inkább a zenei karrierjére koncentrál. Állítása szerint a Two Lovers címû romantikus dráma lesz az utolsó filmje, amit jövõ tavasszal láthatunk majd a mozikban.
A riporter elõször azt hitte, hogy Phoenix csak viccel vele, ám a színész határozottan a tudtára adta, hogy döntését komolyan gondolja. Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy a legnagyobb internetes filmes adatbázisban a neve nem szerepel egyetlen készülõ vagy tervbe vett film stáblistáján sem.

Elsõ pillantásra talán furcsának tûnhet, hogy Phoenix zenélni akar, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy A nyughatatlan címû életrajzi filmben õ énekelte el az összes Johnny Cash-dalt. A legfrissebb hírek szerint pedig jelenleg is zajlanak elsõ albumának felvételei, melyen a dalokat Phoenix írta.

A színész a napokban töltötte be 34. életévét, és a kilencvenes években tûnt fel a vásznon. Az áttörést karrierjében a Gladiátor féltékeny császárának, Commodusnak a szerepe hozta meg számára, amiért elsõ Oscar-jelölését kapta meg.

Az aranyszobrot végül Johnny Cash megformálásért vehett át 2005-ben, de az ezredforduló óta már többször is megvillantotta tehetségét. Legutóbb a mozikban egy megható drámában, a Cserbenhagyásban láthattuk.
Joaquin Phoenix