2024.03.29. - Auguszta

Egy évig rejtegette élettársa holttestét Rácalmáson egy férfi

Egy évig rejtegette élettársa holttestét Rácalmáson egy férfi, aki tavaly szeptember óta idén októberig felvette halott nõ segélyét is - közölte az MTI-vel csütörtökön a rendõrség.

A férfivel szemben csalás miatt indult eljárás, és ennek során derült ki, hogy köze van az asszony "eltûnéséhez" is. A rendõrség az ötvenes éveiben járó asszony eltûnése miatt egy bejelentés kapcsán kezdett nyomozni.

Az ügyben meghallgatták az élettársát is, aki elõször semmit nem akart tudni a nõ eltûnésének körülményeirõl. Késõbb elmondta, hogy az asszony egy közös italozást követõen elesett, beverte a fejét és meghalt. S miután nem volt pénze a temetésre, a holttestet az udvari vízaknába tette, ahol a tetemet meg is találták - tette hozzá R. Szabó Ágnes szóvivõ.

Életellenes bûncselekmény elkövetése a bejelentés nyomán kezdett vizsgálatban elõször nem volt megállapítható, a dunaújvárosi rendõrök amiatt hallgatták ki gyanúsítottként a 61 éves rácalmási férfit, hogy rendszeresen felvette az asszonynak érkezõ segélyt. A csalás miatt indított eljárás során tett vallomásában a férfi tett egy olyan kijelentést, hogy aznap este - tavaly augusztusban, vagy szeptemberben - összeverekedett az élettársával, és többször megütötte. A nõ verekedés közben elesett és beverte a fejét.

Miután a második, vagy harmadik nap észlelte, hogy élettársa halott, az udvari vízaknába tette a holttestet, s eldöntötte, felveszi a nõ számára érkezõ pénzt.

A férfit halált okozó testi sértés és csalás bûntett megalapozott gyanúja miatt csütörtökön elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Ügyében a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztálya folytatja a nyomozást.