2024.04.20. - Tivadar

Elhunyt a legendás Derrick megtestesítõje, Horst Tappert!

Elhunyt a legendás Derrick megtestesítõje, Horst Tappert!
85 éves korában vasárnap elhunyt az egyik legismertebb német színész, Horst Tappert, aki a Derrick címû legendás krimisorozattal írta be magát a köztudatba. A szomorú hírt a színész özvegye közölte a német lapokkal.

A közelmúltban a férjem nagyon jól érezte magát, bízott a jövõben. Az utóbbi napokban azonban percrõl percre súlyosbodott az állapota, de ennél többet nem szeretnék a betegségérõl elárulni. Szomorú, de most már megvan a nyugalma. Teljes élete volt – nyilatkozta a Bunténak özvegye, Ursula, akivel 1957 óta élt boldog házasságban.

A Bild információi szerint a legenda súlyos cukorbetegségben szenvedett, állítólag nagyon nagy fájdalmai voltak, ami miatt nehezen állt lábra. Horst Tappert májusban, a 85. születésnapján adott utoljára interjút, akkor arról beszélt: szeretne még sokáig élni.

Visszavonultan élek, lehet, hogy furcsán hangzik, én élvezem. A régi kollégáimmal sem ápolom a kapcsolatot, a többségük amúgy sincs már közöttünk. Én azonban még sokáig szeretnék élni.

A Derrick felügyelõként valóságos legendává lett színész vasárnap örök nyugalomra szenderült. Horst Tappert 1973-tól 1997-ig személyesítette meg a nyomozót, összesen 281 részben kergette a bûnözõket Harry Kleinnel (Fritz Webber) az oldalán.

A sorozatot több mint száz országban mutatták be. A nyilvánosság elõtt utoljára 2004-ben mutatkozott, amikor a német mozikban bemutatták a Derrick-történetekbõl készült rajzfilmet, amely hasonlóan a 25 évig futó sorozathoz, szintén hatalmas siker lett