2024.04.20. - Tivadar

Elloptak egy 24 raklap nyers császárszalonnát

Elloptak egy 24 raklap nyers császárszalonnát szállító teherautót Bagon; a 30 millió kárt okozó bûncselekmény kapcsán a rendõrség hat embert fogott el, és kezdeményezték elõzetes letartóztatásukat - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság (PMRFK) szerdán az MTI-vel.

A nyerges vontatót és a hozzá kapcsolt hûtõkocsit még január 7-én hajnalban lopták el egy bagi benzinkútról. Február 9-én a tulajdonos hirdetést adott fel, hogy nagy mennyiségben vásárolna császárszalonnát. A jelentkezõkkel felvette a kapcsolatot és másnapra Budapestre beszéltek meg találkozót, ahol két ember várta.

Ezt követõen elõször Veresegyházra, majd további személyek csatlakozását követõen egy Õrbottyán és Vácrátót közötti lakatlan területre kísérték a sértettet. Az ellopott hûtõkocsi egy bekerített telken állt, vontató nélkül, és elõkerült 14 raklap szalonna is.

A rendõrség hat személyt a helyszín közelében elfogott, akik kihallgatásuk során tagadták a vádakat, hárman nem tettek vallomást. A gödöllõi rendõrség elõterjesztést tett az õrizetben lévõ gyanúsítottak elõzetes letartóztatására.