2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Duffy háromszoros gyõztes a Brit Awards díjkiosztóján

London - Duffy három díjat is elvitt szerdán este Londonban, a Brit Awards zenei díjkiosztón. Életmûdíjat kapott a Pet Shop Boys.

A 24 éves szõke énekesnõ Rockferry címû lemezével elnyerte az év brit albumáért járó trófeát, emellett õt választották az év énekesnõjének és az év felfedezettjének is.
Az év brit férfiénekese Paul Weller, az év hazai együttese az Elbow, amely nem kis meglepetésre maga mögé utasította a nagy esélyesnek kikiáltott Coldplayt is. Az év legjobb brit koncertrodukciójáért járó Brit Awards az Iron Maiden együttesé lett, a kislemez díját a Girls Aloud nevû formációnak ítélték.

Az év nemzetközi énekesnõje Katy Perry, aki megelõzte többek között Beyoncé-ot és Pinket. A nemzetközi együttes trófeáját a Kings of Leonnak adták át, az év nemzetközi énekese pedig Kanye West rapper.

Az Earls Courtban megrendezett díjkiosztón az este folyamán fellépett U2 együttes, Bonóék bemutatták az együttes Get On Your Boots címû legújabb dalát, a No Line on the Horizont címû, tavasszal megjelenõ albumról. Az ír csapaton kívül hallhatták a jelenlévõk Kylie Minogue-ot, a Kings of Leont, a Coldplayt, és természetesen a gála hõsnõjét, Duffyt.

Az este háziasszonya Kylie Minogue, két házigazdája James Corden és Matthew Horne volt.