2024.04.24. - György

Népkonyhán bukkant fel a First Lady

Washington - Népkonyhán bukkant fel az amerikai First Lady: Barack Obama elnök neje nem rászorulóként járult az ingyenkonyhához, hanem maga osztogatott ételt a meglepett washingtoni hajléktalanoknak.
Michelle Obama egy presbiteriánus templomban mûködõ, magánalapítványok által fenntartott népkonyha alkalmi, de nem mindennapi kisegítõje volt. A First Lady negyedórán állt az ételosztó pult mögött, s mintegy félszáz rászorulónak mért ki egy-egy adag gombás rizottót.

A Fehér Ház szerint Michelle Obama a népkonyhán való váratlan feltûnésével a helyi egyesületekre szeretné felhívni a figyelmet, kapcsolatot teremteni a várossal és segítséget nyújtani a gazdasági válság idején szükséget szenvedõknek.

Michelle Obama egyébként nem érkezett üres kézzel: irodájával friss gyümölcsöket, salátát küldetett, a rizottó mellé pedig párolt brokkolit, almáspitét és zsemlét is kínáltak a hajléktalanoknak.

A népkonyha igazgatója elragadtatva nyilatkozott arról, hogy neves szomszédjuk, a Fehér Ház lakója felfigyelt tevékenységükre.

A First Lady által jelenlétével kitüntetett intézmény egyébként 1200 önkéntest foglalkoztat, naponta 200-250 reggelit, hetente egyszer pedig ebédet osztogat a rászorulóknak, és igyekszik legfeljebb másfél dollárból elkészíteni egy-egy adag ételt.