2024.04.20. - Tivadar

Tilos a tánc, a hangos zene és a csók Dubajban

Dubaj - A hangos zenehallgatást, a táncot, a meztelenkedést, de még a kézenfogva sétálást is helytelen viselkedésnek nyilvánították Dubajban a legújabb irányelvek szerint - adta hírül az el-Imárát el-Jaum címû, arab nyelvû lap.
A városállam vezetése arra szólította fel a lakosságot, melynek 80 százalékát külföldiek teszik ki, hogy tiszteljék a muszlim többségû ország szokásait, és kerüljék az illetlen viselkedést. Dubaj amúgy az Egyesült Arab Emirátusok közül az egyik legtoleránsabb: az öltözködési szabályok viszonylag lazábbak, és tucatjával találhatók itt hotelek, amelyeknek bárjában legális alkoholfogyasztásra is lehetõség nyílik.

Az új szabály azonban megtiltja a fent említetteken túl a férfi és nõ között váltott csók minden formáját. Sõt, a nem házasságban élõ párok nem sétálhatnak még kézenfogva sem. Akit pedig alkoholos befolyásoltság alatt - legyen az akármilyen kis mértékû -, az arra kijelölt kerületen kívül találnak, szintén szembekerül a törvénnyel.

A szabályok bármiféle megsértése, akár helyi lakosról vagy bevándoroltról van szó, pénzbüntetéssel, sõt szabadságvesztéssel járhat.