2024.03.29. - Auguszta

Gyermekcsere Oroszországban!


Bírósági döntésre cserélt gyerekeket két nõ Oroszországban, miután a DNS-tesztek kimutatták, hogy az immár kétéves kicsiket összekeverték a kórházi szülõosztályon. Ezt az orosz NTV közölte szerdán.

A két nõ egyike orosz, a másik csecsen. A hibát az orosz nõ, Anna Androszova fedezte fel. A kicsi csuklójára tett azonosító szalagon ugyanis Zarema Tajsumova neve állt. Anna kinyomozta, hol él a csecsen asszony, majd felkereste.

Utólag azt mesélte, hogy látta, hogy a másik nõ "fia" kékszemû, mire kijelentette, hogy a fiúcska igazából az övé. Zarema azonban visszautasította a gyerekcserét azt állítva, hogy a szem színe nem számít. Anna ezután bement Mcenszk város kórházába, ahol szült, és DNS-tesztet kért, amely kimutatta a hibát, illetve azt, hogy a fiú, akit õ nevel, nem az övé.

Anna elõször úgy gondolta, hogy mégis megtartja a gyereket, mert nem akar harcolni, ezért megpróbálta rávenni a családját, hogy tartsák meg Nyikitát. A család azonban az igazi fiút akarta, ezért megváltoztatta elhatározását. Nem hagyta ugyanis nyugodni a tudat, hogy a saját gyereke másnál van. Bírósághoz fordult, amely végül a cserérõl döntött.

A megviselt két nõ végül megbékélt egymással. A csecsen asszony Nyikitáról Alira nevezte át immár visszakapott saját fiát, de azt még nem tudni, hogy az orosz Anna milyen nevet választ az eddig a csecsen asszony által Adlannak nevezett gyerekének. Mindkét nõ úgy nyilatkozott, hogy továbbra is szeretni fogják azt a fiút is, akit két éven át a sajátjukként neveltek.

A kórház közleménye szerint az ápolónõt, aki a hibát elkövette, elbocsátották. A kórház szerint csupán két ápolónõ volt 20 újszülöttre, és nagyon fáradtak voltak a túlterheltség miatt, ezért hibázhatott egyikük.