2024.04.20. - Tivadar

Több haláleset is történt a hétvégi olaszországi viharokban!

Legkevesebb öt ember életét vesztette a hét végén Olaszországban a szélviharok és a heves esõzés következtében, egy személy eltûnt a viharos tengerben.

Az ország déli részén fekvõ Lecce városában olyan hirtelen árasztott el a víz vasárnap egy aluljárót, hogy egy 81 éves férfi, aki éppen át akart haladni nyitott sportkocsijával az aluljárón, benn rekedt és megfulladt. Puglia körzet Cavallino településén egy 63 éves nõ fulladt meg vasárnap egy felvonóban.

Amikor beszállt a liftbe egy lakóház alagsorában, nagy mennyiségû csapadékvíz zúdult le oda, a felvonó mûködésképtelenné vált, majd megtelt vízzel. Két Olaszországban élõ moldovai nõ a viharos tengerbe fulladt Velence térségében.

A szintén pugliai Campo di Mare településen is volt egy halálos áldozat: egy szélörvény egy házhoz csapott szombaton egy sárkányrepülõt. A toscanai Elba szigete közelében eltûnt egy turistahajó kapitánya. Annyit tudnak róla, hogy elszabadult hajójáról a viharban egy mentõcsónak, azt próbálta visszahozni a hullámok közül.