2024.04.19. - Emma

Taxisbecsület: 4 milliót vitt vissza

Több mint 4 millió forintnyi pénzt és ékszert talált taxijában New Yorkban egy szegény sofõr, mégis visszaszolgáltatta.
A 28 éves, bangladesi bevándorló férfi egy hátrahagyott kézitáskában bukkant a pénzre és az ékszerekre, továbbá több útlevélre. A feledékeny utasok repülõtérre igyekeztek a taxival, hogy vakációra menjenek. A pénzt üdülésükre vitték magukkal, és miután felfedezték, hogy elhagyták, a rendõrséghez fordultak, ám az nem sok reménnyel kecsegtette õket.

A taxis közben felfedezte a táskát, kinyitotta, de csak hogy lakcímre bukkanjon, a pénzt meg sem számolta. Talált egy címet, és 80 kilométert autózott, míg odaért, ám a házban senki sem volt otthon. Hátrahagyta mobiltelefonszámát egy üzenettel, és nem sokkal késõbb már hívták. Visszaautózott, és átadta a táskát.

A taxis "fõállásban" diák, és azért kezdett taxizni pár hónapja, mert csökkentették munkaidejét - és persze bérét a gyárban, ahol dolgozott. A sajtó érdeklõdésére bevallotta, hogy a talált pénz révén több ideje lett volna a tanulásra, de a becsülete fontosabb. Még a felkínált jutalmat sem fogadta el, mondván, komolyan veszi az iszlám tanításait.