2024.03.29. - Auguszta

A brit férfiak tizede nem tudja, hogy mikor van párja születésnapja

A brit férfiak tizedének fogalma sincs, hogy mikor van felesége, barátnõje születésnapja - derült ki a felmérésbõl, amelyet Valentin-nap közeledtével végeztek a szigetországban.
A kérdezõbiztosok kétezer férfit faggattak ki, s mint kiderült, a férfiak a legalapvetõbb ismereteknek is híján vannak, ez viszont igencsak megnehezíti az ajándékvásárlást - olvasható a The Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk) online kiadásában.

A megkérdezettek 12 százaléka gondban volt, amikor szíve hölgyének szeme színét kellett megneveznie, 8 százalékuknak pedig fogalma sem volt, hogy feleségének, barátnõjének milyen a természetes hajszíne.

A válaszadók 11 százaléka képtelen volt megmondani élete párjának beosztását, 12 százalékuk pedig nem tudta felesége legjobb barátnõjének a nevét. Minden harmadik férfi nem ismerte kedvesének kedvenc parfümjét.

A férfiak harmada (30 százaléka) nem ismerte szerelme alapvetõ méreteit, így nem csoda, hogy a kutatók szerint 27 százalékuk tévesen választ párjának ruhát vagy alsónemût. A rossz méret az esetek harmadában veszekedést robbantott ki a párok között.

A férfiak becsületére legyen mondva, többségük elismerte, hogy fordított esetben párjuk a legapróbb részletekig el tudna mondani róluk mindent, kezdve szemük színétõl a kedvenc arcszeszükig.