2024.03.29. - Auguszta

Visszatér a Las Vegas-i színpadra Celine Dion

Újabb koncertsorozatba kezd 2011-tõl Celine Dion az amerikai Las Vegasban.

A popdíva három éven keresztül lép majd fel az elõkelõ Ceasars Palace kaszinó-hotel Colosseum koncerttermében. Az énekesnõ korábban öt éven át szórakoztatta ugyanott a közönséget A New Day címû show-jával: ez alatt az idõ alatt közel hárommillió rajongó nézte meg az elõadást, amely összesen négyszázmillió dolláros bevételt hozott. A 2007 decemberi záró fellépésre a feketepiacon kétezer dollárért (38 ezer forintért) lehetett jegyhez jutni.
A People amerikai magazinnak nyilatkozva Celine Dion az új koncertsorozatról elmondta, hogy repertoárjában minden dal szerepel, amelyet igazán szeret a közönség. Ugyanakkor szeretné feleleveníteni a régi hollywoodi filmek hangulatát is. "Nagyon szeretem a nagyzenekarokat, a szép fekete-fehér és romantikus filmeket" - vallotta be. A 2011. március 15-én kezdõdõ elõadásokon harmincegy zenész kíséri majd.

"Lesz néhány igazán csodálatos pillanat. Nagyon szép show lesz, amivel szerintem magasabbra tesszük a mércét, mint valaha" - beszélt lelkesen a koncertprogramról.

Az elsõ 54 elõadásra péntektõl kezdik el árusítani a jegyeket, amelyek ára - adók és járulékok nélkül - 55-250 dollár (10-50 ezer forint) között mozog.

Mivel a 41 éves kanadai énekesnõ a 2007-ben zárult koncertsorozata után nemzetközi turnéra indult, a "bûnös városba" való visszatérése elõtt egy évet a családjával kíván tölteni.

Elõször ötévesen énekelt nyilvánosság elõtt, tizenhárom éves korában pedig már második francia nyelvû lemeze jelent meg. Azóta világszerte több mint kétszázmillió albumot adott el, munkáját öt Grammy-díjjal jutalmazták.

Igazán két filmdal hozta meg számára a világsikert: 1992-ben A szépség és a szörnyeteg címû film, majd 1998-ban a nagy sikerû Titanic Oscar-díjas fõcímdalát énekelte el.