2024.03.29. - Auguszta

Brigitte Bardot tagadja viszonyát egy polgármesterrel

Mélyen felháborodott és perrel fenyegetõzik Brigitte Bardot egy francia polgármester kijelentése miatt. Patrick Balkany, Lavallois-Perret párizsi elõváros elsõ embere ugyanis azt állítja, a hatvanas években szexuális kapcsolatban állt a színésznõvel.
Balkony kijelentését az egykori szexszimbólum januárban már háromszor is cáfolta, ennek ellenére a politikus a hétvégén újból megismételte állítását egy televíziós mûsorban. A 75 éves Bardot fenyegetése szerint a következõ alkalommal már kártérítésért fog pert indítani a férfi ellen, aki egyébként Nicolas Sarkozy francia államfõ közeli barátja.

A ma már visszavonultan élõ, életét az állatvédelemnek szentelõ egykori francia színésznõ a Le Parisien címû napilapnak kijelentette: "Tudom, kivel feküdtem le, és ezzel a hazug, neveletlen fráterrel biztosan nem".

Balkany azonban Bardot magyarázatát "nagyon szomorúnak" nevezte. A konzervatív politikus állítólagos afférjukról januárban megjelent könyvében is beszámol. Elmondása szerint Bardot a viszonyt még férjének is bevallotta egy közös karácsonyi ünneplés alkalmával 2004-ben. "Nézd csak, ott a polgármester. Lefeküdtem vele, amikor még húszéves sem volt" - mondta állítólag a színésznõ.

A jelenleg Saint-Tropez-ban élõ Bardot fiatalon lett híres a hatvanas években olyan filmek fõszereplõjeként, mint A megvetés, az Egy párizsi lány, vagy az És Isten megteremté a nõt. Negyvenévesen azonban felhagyott a filmezéssel, azóta az állatvédelemnek szenteli magát. Mostanában többek között a lómészárszékek betiltásáért, és egy európai vegetáriánus nap bevezetéséért harcol.