2024.03.29. - Auguszta

Nem láthatja gyermekét Courtney Love

Továbbra sem láthatja saját gyermekét Courtney Love, Kurt Cobain özvegye.

A TMZ.com internetes lap szerint egy Los Angeles-i bíró áprilisig hosszabbította meg annak a rendeletnek az érvényességét, amely szerint az énekesnõ nem léphet kapcsolatba tizenhét éves lányával, Frances Bean Cobainnel.
Love már decemberben elveszítette a gyámságot gyermeke felett, akinek felügyeletét apai nagyanyja, Wendy O'Connor és elhunyt apja testvére, Kimberly Dawn Cobain látja el. Az ügyben eljáró amerikai bíróság az énekesnõ drog- és alkoholfüggõségébõl eredõ, ismétlõdõ kihágásaival és szabálysértéseivel indokolta döntését.

Love ügyvédje mindezt tagadja, állítása szerint inkább csak arról van szó, hogy Frances nagyanyjánál szeretett volna lakni. Nagykorúságát elérve pedig eldöntheti, kapcsolatba kíván-e lépni anyjával vagy sem.

Charles Fradenburg, Kurt Cobain nagybátyja szerint már régóta tart a családon belüli harc a Frances fölötti gyámságért. "Courtney egyszerûen nem képes felügyelni Francesre, hiszen még magára sem tud vigyázni" - hánytorgatta fel, hozzátéve: gyakran ezért inkább babysitterre bízta a lányát.

Kurt Cobain, a Nirvana együttes gitárosa és énekese 1994 áprilisában halt meg 27 éves korában, tisztázatlan körülmények között. Egyes források szerint öngyilkos lett, de halálának ezt a magyarázatát nem mindenki fogadta el.