2024.04.19. - Emma

A repülõn keresztelik a gépen született babát

A gépen keresztelik meg a bõ egy hete egy repülõn született bolíviai babát - számolt be a dél-amerikai ország sajtója.
A kislány a Tami Fabiola nevet kapta, a ceremóniára hétfõn kerül sor. A csecsemõ keresztapja a hadsereg által üzemeltetett kereskedelmi légitársaságának (TAM) parancsnoka, Tito Gandarillas ezredes, keresztanyja pedig a parancsnok felesége lesz - árulta el a bolíviai légierõ (FAB) szóvivõje.

A baba szülei azért döntöttek úgy, hogy ugyanazon a repülõn - igaz ezúttal nem a levegõben, hanem a kifutópályán - keresztelik meg a kis Tami Fabiolát, mert a légitársaság számos ajándékkal halmozta el õket. A felajánlások között szerepel az is, hogy a gyermek 21 éves koráig ingyen repülhet. A társaság emellett oktatásáról is gondoskodik.

A légierõ valósággal "örökbe fogadta" a kislányt, akinek a legfrissebb hírek szerint angoltanítását és egészségügyi ellátását is fizetik. "Mégiscsak õ a TAM elsõszülöttje" - viccelõdött Jerry Holters szóvivõ.

A baba a vártnál két héttel korábban, egy La Paz felé tartó járaton jött világra, a gépen szerencsére egy orvos és egy nõvér is utazott. A légitársaság és a légierõ történetében ez volt az elsõ ilyen eset. A kislány a cég után kapta a Tami nevet.