2024.04.20. - Tivadar

Bugatti Veyront, Chevrolet Corvette-re

Az év, de talán az évtized üzletét kötötte egy amerikai autókereskedés, mely egy Chevrolet Corvette ZR1-ért Bugatti Veyront kapott cserébe.
Fantasztikus, akár irigykedésre is okot adó üzletet kötött egy amerikai autókereskedés. A texasi telepre egy férfi azzal a kéréssel futott be, hogy egy 107 ezer dolláros (21 millió forintos) Chevrolet Corvette ZR1-et szeretne, pénzt viszont nem vitt magával.

Mielõtt hülyének nézték volna, elõállt a hihetetlen cserealappal, egy piros-fekete Bugatti Veyronnal és összes papírjával, amellyel érkezett. 2008-as évjáratú az autó, mindössze 2307 mérföldet futott, vagyis alig ér kevesebbet, mint az 1,6 millió dolláros (320 millió forintos) listaárú vadiúj példányok.

A kereskedés a vonzó ajánlat ellenére addig nem ment bele az üzletbe, amíg le nem ellenõrizte a vevõt. Különösebb ok nem volt az aggodalomra, a Bugatti ugyanis az ifjabbik Carlton Bealé volt, akinek kõolajtársasága van Texasban.

Korábban Lamborghini Diablója és McLaren F1-e is volt, egy barátja szerint olyan ember, aki két lábbal jár a földön. És rettentõ sok pénze van, így megteheti, hogy kezdeményezzen egy hasonló ügyletet.