2024.03.29. - Auguszta

Útjára indult az elsõ arab legális letöltõ oldal

A napokban elindult a közel-keleti régió elsõ legálisan mûködõ online letöltõ portálja. A Shofha.com üzemeltetõi remélik, hogy a weblap segít visszaszorítani az arab országok kalózkodási arányát.
Az Arabian Business portál beszámolója szerint a napokban helyezték üzembe a közel-keleti régió elsõ, legálisan mûködõ letöltõ portálját. A Shofha.com portál felhasználói DVD-minõségû tartalmakat – filmeket, tévésorozatokat, videókat – tölthetnek le, kölcsönözhetnek ki vagy tekinthetnek meg az oldalon keresztül.

A weblapot üzemeltetõ Linkonline szándékai szerint olyan áron kínálja a legális hozzáférést, amely becsléseik szerint alacsonyabb a legtöbb, a régióban forgalmazott kalózlemez áránál. Az üzemeltetõk így remélik, hogy jelentõs számú fogyasztót tudnak majd a legális hozzáférési lehetõség használatára ösztönözni.

A Linkonline képviselõje, Mostafa Kamel a weblap elindításával kapcsolatban kiemelte, a cég a kalóztartalmakat kínáló weboldalakat tekinti elsõszámú versenytársának. Mint mondta, a Shofha.com fizetõs portál ugyan, de az ingyenes kalózoldalakkal szemben nagy elõnye lehet, hogy egy helyen összegyûjtve kínál hozzáférést a legkülönbözõbb tartalmakhoz, míg az illegális letöltési helyek nem egy esetben több szerver, weboldal vagy fórum meglátogatását teszik szükségessé.

A szakértõ szerint felhasználói szemszögbõl nézve mindenképpen az a portál a vonzó, ahol minden keresett tartalom megtalálható és a letöltés is egyszerû. Kamel hozzátette, az üzemeltetõk jelenleg a fájlállomány bõvítésén dolgoznak. Terveik szerint az adott évben megjelenõ arab nyelvû szórakoztató tartalom 99-100 százalékát szeretnék online is elérhetõvé tenni.