2024.04.23. - Béla

Elhunyt a világ legkisebb embere

Meghalt a világ legkisebb embere - közölték a brit Guinness Rekordok Könyvétõl. A legek könyvének bejelentése szerint a kevesebb mint 75 centi magas férfi 21 évesen hunyt el Rómában.
A kínai He Ping-ping egészen pontosan 74,61 centiméter magas volt, egy római tévémûsorban lépett fel a hétvégén, amikor mellkasi fájdalmakra kezdett panaszkodni. Kórházba vitték, ahol nem sokkal késõbb meghalt.

"He Ping-ping különleges ember volt, kedves mosolyával és pajkos személyiségével, aki mindenkit megragadott, akivel csak találkozott, és el tudta fogadtatni bárkivel a másságot, a szokatlant" - mondta Craig Glenday, a Guinness Rekordok Könyve fõszerkesztõje.

Apja egyszer azt mondta He Ping-pingrõl, hogy tenyér nagyságú csecsemõ volt. Az orvosok szerint egy rendellenes csontfejlõdéssel járó betegség miatt állt meg a növekedése igen korán.

A Guinness Rekordok Könyve hétfõi bejelentése szerint nemsokára új rekordert neveznek meg hivatalosan a világ legalacsonyabb emberei között. A fõ esélyes a 18 éves nepáli Kagendra Tapa Magar, aki állítólag 50,8 centiméter magas valamint négy és fél kiló súlyú.