2024.04.18. - Andrea, Ilma

Lánya szeme láttára gázolták halálra az apát

Saját életével fizetett egy hõs apuka, hogy megmentse 11 éves kislányát. Egy õrült autós gázolta el õket, ám az apának még volt annyi lélekjelenléte, hogy az autó elõl ellökje kislányát. Az elkövetõt még mindig keresik.
A 38 éves Wayne Leary éppen 11 éves kislányával kelt át az úttesten, amikor egy autó nagy sebességgel közeledett feléjük. Az apának sikerült a lányát a közeledõ jármû elõl ellökni, de õ már nem tudott elmenekülni, így az autó teljes sebességgel neki hajtott.

A kislány sokkos állapotba került, de túlélte a balesetet. A lány az eséstõl néhány fejsérülést szerzett, a lába és több bordája is eltört. Az édesapát bevitték a kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni. A könyörtelen sofõr elhajtott a baleset helyszínérõl, az autót késõbb a rendõrség megtalálta, de az elkövetõt nem - írja a The Sun.

„A gyászban büszkévé tesz minket az, hogy Wayne utolsó erejével is azon volt, hogy a lányát megmentse. Amie volt Wayne mindene, de biztosak vagyunk abban, hogy mással is hasonlóképpen cselekedett volna. Sajnos Amie mindent látott és végig ott feküdt mellette, teljes sokkhatás alatt van" - mondta az elhunyt édesapa testvére.

Wayne és lányának édesanyja elváltak. Az apa amikor csak lehetett a lányával volt, így azon a szörnyû napon is. Éppen hazafelé tartottak, mikor a tragédia történt. - Wayne a világot jelentette számunkra. Nyugodt, türelmes és odaadó apa volt – mondta sírva a volt felesége.