2024.04.25. - Márk

Rúdtánc oktatás a Cambridge-i Egyetemen

Rúdtáncórákat vehetnek a nõi hallgatók a Cambridge-i Egyetemen, hogy leküzdjék a vizsgaidõszakkal járó stresszt. Egy óra két fontba (kevesebb mint 800 forintba) kerül, de férfiak nem vehetnek részt rajta.
Az ötletet az egyetem egyik diákszövetségének tagja találta ki, aki szabadidejében a sportnak ezt a különleges fajtáját ûzi. Mivel neki sokat segített a rúdtánc a vizsgaidõszakkal járó stressz leküzdésében, arra gondolt, hogy talán a többi hallgató is szívesen csatlakozna. Ezért szólt a szövetség elnökének, aki – legnagyobb meglepetésére – támogatta a tervet.

Egy óra két fontba kerül majd, de csak nõi hallgatók vehetnek részt rajta. Az edzéseket a diákszövetség épületében tartják majd, ahol olyan híres személyek vitaestjére került már sor, mint Sir Winston Churchill, a Dalai Láma és Desmond Tutu Nobel-békedíjas érsek.

A szervezõk elismerték, hogy a rúdtáncórákat néhányan furcsának találhatják majd, de szerintük az edzéseknek semmi köze nem lesz a szexualitáshoz. „Ez egy egyszerû fitnesz-edzés. Sõt, a tanár arra kért mindenkit, hogy melegítõben jöjjenek és eszükbe ne jusson magas sarkút venni" – nyilatkozta Juan de Fransisco.