2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hopkins nem is hisztizik

Egy szó sem igaz azokból a pletykákból, hogy Sir Anthony Hopkins hisztizik a Thor címû képregény-adaptáció forgatásán, kioktatja a fiatalabb színészeket, és amiatt panaszkodik, hogy túl sokat forgatnak stúdióban, miközben õ szabad levegõre vágyik.
Minderrõl maga a film rendezõje, Kenneth Branagh számolt be. – Azok, akik ezt a pletykát kitalálták, abból indulhattak ki, hogy az olyan színészóriások, mint Anthony, biztosan nem tudnak kijönni a fiatal kollégákkal – mondja Barangh. – Ez nem így van, éppenséggel a produkció elõnyére válik, hogy annyiféle játékstílus keveredik. Anthony ráadásul nem olyan alkat, aki kötekedne, ráadásul vérprofi, tehát még akkor sem panaszkodna, ha valami tényleg bántaná a csõrét.

De miért egy többszörös Oscar-jelölt Shakespeare-színész rendez filmet egy képregénybõl? – A Thor volt az egyetlen képregény, amelyik sráckoromban meg tudta ragadni a fantáziámat – mondja Branagh. – Két világ találkozik benne, egy nagyon ösztönös meg a mai modern, és ebbõl nagy kalamajka keletkezik.

A sztori hõse, Thor egy párhuzamos, õsi univerzum, Asgard renitens villámistene, akit atyja, Ódin (ezt a karaktert játssza Hopkins) a Földre, emberi testbe számûz, hogy móresre tanítsa. Amikor Asgard szörnyei el akarják pusztítani az emberiség, Thor kénytelen elõkapni a kalapácsát.