2024.04.25. - Márk

Obama golfozott a lengyel elnök temetése napján

Barack Obama amerikai elnök az izlandi vulkánkitörés miatt nem tudott részt venni Lech Kaczynski lengyel elnök vasárnapi temetésén; hirtelen támadt szabadidejében golfozott egyet.
Az európai légi közlekedést sújtó problémák miatt több tucat állam vezetõi voltak kénytelenek lemondani tervezett lengyelországi látogatásukat, a gyászszertartáson nem tudott megjelenni többek között a francia elnök és a német kancellár sem.

A transzatlani út lemondásával az utolsó pillanatban nyert szabadidejében Obama három partnerével az Andrews légibázisra ment, ahol végigjátszották a golfpálya 18 lyukát.

Obama 32. alkalommal golfozott, mióta tavaly 2010 januárban elfoglalta hivatalát.

A The Washington Times arról is írt, hogy Obama jóval nagyobb golfozó mint elõdje volt; George Bush elnökségének 8 éve alatt 24-szer golfozott. A Fehér Házból 2009-ben távozott Bush utoljára 2003-ban vett golfütõt a kezébe, azt mondta, az Irakban harcoló katonákkal való együttérzés jegyében nem játszik többet. Akkor döntött így, amikor egyszer golfozás közben kapott hírt egy amerikaiak elleni halálos támadásról.

A washingtoni lengyel nagykövetségen korábban Joe Biden alelnök és Hillary Clinton külügyminiszter rótta le kegyeletét, beírtak az emlékkönyvbe.