2024.04.16. - Csongor

Több szexet ajánl a brazil miniszter az egészségesebb életért

A rendszeres testgyakorlás, különösen a szex az egyik legjobb mód arra, hogy a brazilok távol tartsák maguktól a krónikus betegségeket - közölte José Gomes Temporao egészségügyi miniszter.
"Az emberek legyenek aktívak. Nem szabad, hogy egy hétvégi focimeccs legyen a brazilok egyetlen fizikai aktivitása. A felnõttek mozogjanak: sétáljanak, táncoljanak és szexeljenek" - mondta.

A miniszter tanácsait a magas vérnyomás megelõzését megcélzó kampány elindulása kapcsán adta. A probléma Brazília 190 milliós lakosságának negyedét érinti.

Temporao késõbb újságíróknak megerõsítette a szexüzenetet. "Nem tréfa. Komoly. A rendszeres testmozgás szexet is jelent, természetesen mindig védekezéssel" - hangsúlyozta.

Tréfásnak lehetségesnek mondta az akár napi ötszöri szexet is, de mindenképp tanácsosnak a heti ötszörit.

Mint hozzátette, a tánc, szex, súlykontroll, az étrendi szokások megváltoztatása és a testgyakorlás mind segíti, hogy normális maradjon a vérnyomás.

A miniszter szerint egészségügyi idõzített bomba ketyeg Brazíliában, amely 20 éven belül azzal kerül szembe, hogy népessége "gigantikus százaléka" krónikus betegségektõl, magas vérnyomástól, cukorbetegségtõl és magas koleszterinszinttõl szenved.