2024.03.29. - Auguszta

Disznóság a választáson

A napokban tartott angliai választáson egy disznó, mármint egy valódi, négylábú disznó is szavazhatott volna, ha nagyon akar: megkapta a választási értesítõ levelet.
Pauline Grant, a házikedvencként tartott malac, név szerint Blossom gazdija azt mondja, nem akart hinni a szemének, még soha nem látott hasonlót.

"Nem tudom biztosan, kire szavazott volna Blossom, de a tippem a Zöld Párt. Valószínûleg õk foglalkoznának a szükségleteivel a legjobban" - magyarázta a 73 éves gazdi.

A malac egyébként rendszeresen kap szórólapokat és hirdetéseket, mindenféle levél szemetet, mert amióta felújították az ólját, annak a címe valahogyan belekerült a helyi városi tanács levelezési rendszerébe.

Pauline Grant már többször reklamált a Wealdeni tanácsnál, de hiába. "Többször is megpróbáltam elmagyarázni a helyi hatóságnak, hogy a levelek címzettje egy disznó, de nem hallgattak rám. Valószínûleg azt hitték, viccelek."

Ezért aztán a szavazáson elvitte magával Blossomot a legközelebbi szavazókörbe, nem kis feltûnést keltve. Pauline Grant elhozta a malac leveleit is, amiket - mint hangsúlyozta - nem olvasott el, hiszen nem neki szóltak.

A tanács szóvivõje azt bizonygatta, hogy malacok nem szavaztak a választáson.