2024.04.19. - Emma

Kilencvennégy éves korában szerzett diplomát

Kilencvennégy éves korában szerzett fõiskolai diplomát egy amerikai nõ, Hazel Soares. A hétvégi ünnepélyes ceremónián Nancy Palosi, az amerikai képviselõház elnöke személyesen gratulált az örökifjú végzõsnek.
Soaresnek hat gyermeke és több mint 40 unokája, dédunokája van. Valószínûleg õ a világ második legidõsebb embere, aki 90 éves kora után végezte el felsõfokú tanulmányait.

"Elég sokáig tartott, mivel mozgalmas életem volt. Végül azonban sikerült, és ez nagyon jó érzés" - hangoztatta a kaliforniai Richmondban 1915-ben született nõ.

Soares 1932-ben, a nagy gazdasági válság idején fejezte be a középiskolát, és abban az idõben nem tudta folytatni tanulmányait. Most mûvészettörténészként végzett, és reményei szerint egy helyi múzeumban fog dolgozni.

A Guinness rekordok könyve szerint a világ legidõsebb embere, aki 90 éves kora után szerzett fõiskolai diplomát a szintén amerikai Nola Ochs Kansas államból. Õ három éve, 95 évesen végzett, és éppen most hét végén kapta meg a mesterképzés elvégzése után egyetemi diplomáját bölcsészettudományból.