2024.04.25. - Márk

Botladozó arab-amerikai szépség kapta a Miss USA koronát

Egy 24 éves arab-amerikai nõ lett az idei Miss USA, bár az esti Las Vegas-i gálán csaknem elesett estélyi ruhájában.
Rima Fakih ötven versenyzõt utasított maga mögé. A michigani Dearbornból érkezett szépség, aki narancs és arany színû bikiniben, valamint esküvõi ruhának tûnõ fehér váll nélküli estélyiben is magabiztosan vezette a mezõnyt, egy kérdésre azt válaszolta, hogy az egészségbiztosításnak a fogamzásgátló tablettákat is fizetnie kéne.

Megkoronázása után közölte: akkor kérdezzék, hogy érzi magát, ha már túlvan egy pizzán.

Fakih a verseny szervezõinek elmondta, hogy családja Libanonból érkezett az Egyesült Államokba, amikor õ még kisbaba volt. New Yorkban nõtt fel, ahol katolikus iskolába járt. Családja a muzulmán és a katolikus ünnepeket is megüli. Az egyetemi végzettségû szépség azt is elárulta: autóját áldozta fel, hogy benevezhessen a versenybe.

A szervezõk az adatok hiányosságára utalva nem tudták megállapítani, vajon az új szépségkirálynõ az elsõ arab-amerikai, muzulmán, illetve bevándorló a verseny 58 esztendõre visszatekintõ történetében.

Az új Miss USA képviseli majd az Egyesült Államokat az idei Miss Universe szépségkirálynõ-választáson.

A Miss USA nem kapcsolódik az ugyancsak évente megrendezett Miss America szépségversenyhez. Az idei Miss Americát, egy 22 éves egyetemistát már januárban megkoronázták Las Vegasban.