2024.04.20. - Tivadar

A BBC vitte el a tévés BAFTA-díjak oroszlánrészét

A BBC munkái vitték el a televíziós BAFTA-díjak oroszlánrészét a londoni West Enden megrendezett ceremónián.
A legrangosabb brit televíziós szakmai díjak közül 13 elismerést szerzett meg a közszolgálati médium. Többek között a legjobb szituációs komédiasorozat (sitcom) trófeáját is megkapta a BBC2 csatornán futó A kormányrúdnál címû politikai szatíráért. A széria sztárjai, Peter Capaldi és Rebecca Front az újonnan alapított legjobb vígjátéki színész és színésznõ díjait vehették át - számolt be róla a Variety.com.

A legjobb színésznõ díját a hatvan esztendõs Julie Walters nyerte el a Channel 4-en vetített Mo címû drámában nyújtott alakításáért. A dráma Mo Mowlam néhai munkáspárti politikus életét idézte fel. Walters játékát hatodik alkalommal díjazta a Brit Film- és Tévémûvészeti Akadémia (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA), ezzel a testület történetének legelismertebb film- és tévészínésznõje lett.

Kenneth Branagh elõször kapta meg a legjobb színész díját televíziós alakításért. A 49 esztendõs sztárt a Wallander címû sorozat svéd detektívjének szerepében ismerték el.

A Palladiumban megrendezett estén a Britain's Got Talent tehetségkutató mûsor is elnyerte elsõ BAFTA-díját a legjobb szórakoztató program kategóriában. Simon Cowell, a mûsor alkotója és sztárítésze különdíjban részesült televíziós munkásságáért.