2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ebéd Warren Buffett társaságában milliókért

Milliós számla: 2,6 millió dollárt (603 millió forintot) fizetett egy rajongó azért, hogy Warren Buffet pénzügyi mágnás társaságában töltse el ebédjét.
A befektetési guru évrõl évre "megvásárolható" egy-egy program erejéig, az internetes liciten befolyó összeg egy jótékonysági szervezet számláját gyarapítja.

Eddig egy kínai üzletember nyúlt legmélyebben a zsebébe, Csao Tan-jang (Zhao Danyang) 2008-ban 2,1 millió dollárt fizetett a közös pillanatokért. Tavaly 1,7 millió dollár folyt be az árverésen.

Az idei licit nyertesének kiléte egyelõre ismeretlen, annyi azonban már bizonyos: a manhattani Smith & Wollensky étteremben, New York egyik legjobb steak-házában fogyaszthatja el ebédjét Buffett társaságában. Asztalhoz ülhet még a licitáló hét meghívottja.

A 79 éves Warren Buffett a világ leggazdagabb embereinek egyike, vagyonát 47 milliárd dollárra becsülik. Csaknem csalhatatlan szimata révén érdemelte ki az Omahai orákulum nevet, Buffett vállalatának székhelye ugyanis a nebraskai Omaha városában van.