2024.03.29. - Auguszta

Vasalásban állított fel rekordot egy német férfi

Egy 28 éves német férfi 58 órán és 40 másodpercen át vasalt megszakítás nélkül és ezzel új rekordot állított fel.
Daniel Peetz, az alsó-rajnavidéki Niederrheinban élõ katonatiszt vasárnap hajnalban tette le végleg a vasalót, miután a barátok, szomszédok megszámlálhatatlan kosárnyi mosott holmiját tette a legnagyobb rendbe. Még a rendõrség is segítette egy rakomány frissen mosott, vasalatlan szolgálati inggel.

Egyelõre nem tudni, hogy megérte-e a fáradság, mert a Guinness Rekordok Könyve csak július végére értékeli ki a fényképeken, videofelvételeken és tanúvallomásokban megörökített teljesítményt.

A rekordok könyvébe nem könnyû bejutni, mert a szigorú szabályok például óránként csak 5 perc szünetet engedélyeznek, nem tûrik a pepecselést-piszmogást, és nem engedélyezett olyan egyszerû holmik vasalása sem, mint a zsebkendõ vagy az ágynemû.

A nõtlen katonaember nem tartott elõzetes edzéseket, csak némi tornával igyekezett felkészülni a testi erõnlétet illetõen.

Peetznek, aki ezek után bizonyára álombéli férjjelölt lesz, az adta az ötletet, hogy a rádióból megtudta, a maratoni vasalás rekordját jelenleg egy svájci nõ, Eufemia Stadler tartja 57 órával és 38 perccel.