2024.04.25. - Márk

A WC-be küldte a pincér a szoptató anyát Gödöllõn

Az interneten tette közzé panaszát egy édesanya, akit egy pincér szólított fel a szoptatás abbahagyására az egyik gödöllõi étteremben. A pincér a nõi WC-t ajánlotta az édesanyának, amit az nem fogadott el és diszkréten, a falnak fordulva megszoptatta fél éves babáját.
A pincér felszólította az édesanyát, hagyja abba a szoptatást, mire az édesanya inkább elhagyta az éttermet. A NapiászOnline.hu megkereste az étterem üzletigazgatóját, aki mindössze néhány napja került az étterem élére, így nem is tudott az esetrõl.

- Nem tudok arról, hogy bárki is panasszal élt volna ilyen ügyben az étteremmel szemben - mondta el a NapiászOnline.hu-nak Ellenrieder Gábor üzletigazgató. - Mivel nem tudjuk leellenõrizni, hogy valóban így történt-e az eset, így erre érdemben nem is tudnék reagálni. Annyit azonban mindenképpen elmondanék, hogy éttermünk családbarát, gyerekmenüvel, EU normáknak megfelelõ játszótérrel. Mivel én magam is háromgyermekes apuka vagyok, tisztában vagyok vele, hogy nem egyszerû gyerekekkel étterembe menni, fõleg ha még ennyire kicsik. Természetesen szoptató édesanyákat is ugyanúgy várunk, mint másokat és vannak különtermeink is, ahol kényelmesen, nyugodtan megetethetik az édesanyák gyermekeiket, nem kell a nõi mosdóba menniük. Hangsúlyoznám, hogy nem ítéljük el semmiképpen, ha valaki íly módon kívánja gyermekét táplálni, és megteremtjük a lehetõségét, hogy egy külön teremben zavartalanul tegye azt.

Napiasz