2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kilencvenöt évesen ment nyugdíjba egy amerikai postai alkalmazott

Kilencvenöt évesen hagyta abba a munkát egy amerikai postai alkalmazott, aki mostantól már csak utazgatni akar.
Chester Reednek sikerült jól kitolni az aktív évek számát, az elkövetkezõ öt évben azonban csak egy dolgot akar: bejárni a világot.

Reed az amerikai posta legidõsebb dolgozójaként szerdán vonult nyugdíjba. Az egyik kaliforniai hivatalnál eltöltött 37 éves munkaviszonya alatt emelõvillástargonca-vezetõként is dolgozott, és soha nem volt beteg.

A nagyothalló és kissé már görnyedt matuzsálem a táplálkozására vezeti vissza lankadatlan munkabírását: görögdinnye, lúgos víz és napi egy hagymás szendvics majonézzel az, amire esküszik.

"Ha az országban mindenki görögdinnyét enne, nem lenne szükség egyetlen orvosra sem" - hangoztatta Reed a búcsúztatásán.

A friss nyugdíjas szerette nagyon a munkáját, részben mert rendszeres jövedelmet biztosított neki, másrészt mert senki nem piszkálta õt a munkahelyén. Chester Reed azonban beismeri, elérkezett az idõ a visszavonulásra: "a Biblia szerint mindennek megvan a maga ideje. Most van ideje nyugdíjba menni".

A "munka bajnoka" a posta elõtt 25 évig az amerikai légierõnél volt szolgálatban.

Chester Reed Fia, az 59 éves Richard elmondta, édesapja most már csak utazni akar vele. Az útitervben Rio de Janeiro mellett szerepel még Írország, Svédország, Norvégia és Oroszország is.