2024.04.24. - György

Milliós kínai póló fogás Budapesten

A Vám- és Pénzügyõrség Központi Járõrszolgálat Parancsnokságának munkatársai ellenõrzést tartottak egy budapesti XVI. kerületi lakóingatlannál, mert a BRFK ügyeletére több olyan bejelentés érkezett, hogy az említett helyen nagy mennyiségû – valószínûleg távol keleti eredetû - ruházati termékeket tárolnak.
Az ellenõrzés során a helyszínen tartózkodó magyar állampolgár közölte a pénzügyõrökkel, hogy kb. 1200 db, feltehetõen Kínából származó pólót tárol az ingatlanon, melyeket önként meg is mutatott, azonban elmondta, hogy õ csak tárolja a ruházati termékeket. Mikor az ellenõrzõ vámosok az áru eredetét igazoló dokumentumokat kérték, a személy bemutatott egy szállítólevelet.

Idõközben elõkerült egy másik magyar állampolgár is, aki elismerte, hogy a pólókat õ hozta az ingatlanra, de a szállítólevélen kívül más dokumentumot õ sem tudott bemutatni, ezért a pénzügyõrök az összesen 1156 db, több mint 1 millió forint értékû ruhanemûket csempészet gyanúja miatt lefoglalták és eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.