2024.03.29. - Auguszta

Kirúgták a Twitter-bejegyzés miatt

Twitteres bejegyzése miatt felmentették a CNN amerikai hírtelevízió közel-keleti híreinek egyik vezetõ szerkesztõjét. Octavia Nasr, aki húsz évig dolgozott az amerikai hírcsatornánál, a Twitter közösségi portálon együtt érzõn nyilatkozott Mohammed Huszein Fadlallah nagyajatolláhról, a síita iszlám egyik legtekintélyesebb vezetõjérõl, aki vasárnap hunyt el egy bejrúti kórházban.
"Szomorúan értesültem róla, hogy meghalt Szajed Mohammed Huszein Fadlallah, a Hezbollah egyik óriása, akit nagyon tisztelek" - írta a szerkesztõ.

A nagyajatolláhot, aki szellemi vezetõje és mentora volt a Hezbollah libanoni síita csoportnak a megalakulását követõ néhány évben, ám késõbb elítélte a szélsõségesek által végrehajtott emberrablásokat és más erõszakcselekményeket, az Egyesült Államokban terroristának tartották.

Parisa Khosravi, a CNN Intermational elsõ alelnöke egy belsõ körlevélben közölte, hogy a bejegyzés megszületése után beszélt Octavia Nasrral, és úgy döntöttek, hogy a szerkesztõ távozik a társaságtól. A CNN - egy szóvivõje szerint - "sajnálja, ha Octavia Nasr sorai megütközést keltettek. Azok nem felelnek meg a CNN szerkesztési szabályainak."