2024.04.16. - Csongor

Lovaggá hamisította magát

Lovaggá hamisította magát egy malajziai politikus: olyan fotót kreált, amelyen - látszólag - lovaggá avatja õt II. Erzsébet brit királynõ.
"Sir" Vong Szu En az ellenzékben lévõ Demokratikus Akciópárt közkapcsolati felelõsének helyettese. Lovagságát sajtóközleményben tudatta országa népével, amely azután ünnepelte is, mert Malajziában fontosnak tartják a titulusokat. Csakhogy kiderült: a fotó csalás, a kitüntetett férfiból csupán a fej Vongé.

Brit részrõl közölték, hogy Jeffry Vong Szu En nevû személy a királynõ születésnapi ünnepségén még csak a vendéglistán sem szerepelt, nemhogy a lovaggá ütöttek vagy más kitüntetettek lajstromán.

Vong azonban továbbra is kitart lovagsága mellett, az állítja, hogy szerepéért az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetben tüntették ki, és hogy már megkérte Pápua Új-Guineától az igazoló dokumentumokat, merthogy ez az ország adományozta neki a lovagi címet.

Vongot közben kihallgatta a malajziai rendõrség, de elengedte. Pártja feltehetõen ki fogja zárni soraiból.

A férfinak egyébként talán a lovagihoz hasonló a doktori címe. Önmagát nyilvánította a hagyományos kínai orvoslás doktorának, és mindig ragaszkodott neve elõtt a Dr. rövidítéshez.