2024.04.18. - Andrea, Ilma

17-szer szúrta le testvérét

Megrázó tragédiának lehettek tanúi a román Ghirdoveni település lakói: egy férfi tizenhétszer szúrta meg testvérét néhány lej adósságért. Az áldozat öccse, a 41 éves Dãnuþ Marinescu feltehetõen hét lejjel tartozott testvérének, a 43 éves Mariusnak. A régi adósság körüli indulatok a napilap szerint vasárnap egy szelet dinnye kapcsán szabadultak el a családi házban.
A veszekedés a hétvégi ebéd közben is folytatódott, egészen addig, amíg a testvérek édesanyja, Elena Marinescu dinnyével nem kínálta õket. A gyümölcsöt a kisebbik testvér, Dãnuþ vásárolta, aki szemére hányta a bátyjának, hogy az a munkájából eszik. Hogy a szavainak nyomatékot is szerezzen, 17-szer megszúrta egy késsel és egy villával a testvérét.

Az egyik szomszéd, Florentina Sãndulescu szerint a testvérek között nagyon rossz volt a viszony, folyamatosan veszekedtek. „Halálosan szíven szúrta egy késsel, és egy villával a hasát. Egy szelet dinnyéért és hét lej adósságért”, mesélte a szomszéd.

Az Antena3 hírtelevízió feltehetõen ugyanazt az esetet már egészen másképp közli. A tudósításban bár nem szerepel a falu neve, az idõpont, a megye és a 17 késszúrás ellenben egyezik. Információik szerint a tanítót késelték meg, az elkövetõt vagy elkövetõket pedig nem sikerült elkapni.

A szomszédok szerint a férfi rablás áldozata lett. A holttestre az unoka talált rá. A férfi kezét és lábát megkötözték, ezért nem volt esélye a menekülésre.