2024.04.19. - Emma

Éhezik az egykori milliárdos

Nem is fordulhatott volna nagyobbat a világ Ruth Madoff-fal (67), az 50 milliárd dolláros – 11 129 milliárd forintos – svindler, az évezred piramisjáték-csalása kitervelõjének feleségével. Bernie Madoff (72) hitvese két éve még 26 ingatlan tulajdonosa volt, mára a nõvére floridai albérletében húzza meg magát, és egy 14 éves furgonnal hordja ki az ingyenkonyháról az ételt a hajléktalanoknak.
Az asszony, aki a nagy csalás bebukása óta lánynevét használja, és igyekezett külsejét is megváltoztatni, szabályosan nyomorog, hisz hiába nem tudott férje üzelmeirõl, a kártérítések miatt mindenét el kellett adnia, szinte éhezik.

– Ruth nagyon szenved attól, ami történt, és ez nem csoda – mondta a Daily Mailnek egy neve elhallgatását kérõ ismerõs. – Nap mint nap amellett a 16 millió dolláros floridai kastély mellett hajt el, amit férjével együtt birtokoltak, s ahol annak idején a teleket töltötte. Ma viszont földönfutó, a testvérénél húzza meg magát egy fél szobában, és jótékonysági munkát végez, hogy legalább a lelkiismeretén könnyítsen.