2024.04.24. - György

Módosult a törvény: bezárták az elsõ borsodi fiatalkorút

A 17 éves lányt prostitúció miatt ítélte el a Miskolci Városi Bíróság. A szabálysértésekrõl szóló törvény augusztus 19-én hatályba lépett módosítása szerint a korábbi gyakorlattal ellentétben a fiatalkorú - vagyis 14 évesnél idõsebb, de 18-nál fiatalabb - szabálysértõket õrizetbe lehet venni, a bíróság pedig elzárásra is ítélheti.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a 17 éves szikszói lány eddig kinevette a rendõröket, mikor korábban intézkedtek ellene, mert tudta, hogy nem zárhatják be.

A bájait pénzért kínáló lány fõleg Miskolcon ajánlotta fel szexuális szolgáltatásait, és rövid idõ alatt több mint száz rendõri intézkedésen, illetve eljáráson volt már túl, amikor augusztus 24-én, vagyis öt nappal a törvény módosítása után a rendõrök újra igazoltatták õt. Meglepõdött, mikor az intézkedõ járõrök közölték, hogy a törvényi változás értelmében elõállítják, és szabálysértési õrizetbe veszik. Gyorsított eljárásban a bíróság 10 nap elzárásra ítélte a lányt - közölte a rendõrség.