2024.04.18. - Andrea, Ilma

Pénz a kidobott hûtõben

Pénzt talált egy ócska hûtõben egy tádzsik vendégmunkás egy jekatyerinburgi szeméttelepen, de a pénz gazdája hamarosan jelentkezett jogos tulajdonáért.
Holmahmad dolga az volt, hogy baltával szétverje a fémhulladéknak szánt háztartási gépeket. Egy ósdi, még a szovjet idõkbõl származó hûtõ szétverése közben egyszerre csak ezerrubeles bankjegyek kezdtek röpködni. (1 rubel = kb. 7 forint).

Összesen 300 ezer rubel volt az öreg masinában, és Holmahmad szépen összeszedte, és leadta a fõnöknek.

Hamarosan megérkezett a pénz gazdája, aki elmondta: a hûtõ már rég használaton kívül állt a garázsban, s õ oda rejtegette lassacskán összegyûjtött pénzét, amelyrõl a felsége nem tudott.

Az asszony azonban megelégelte az ócska gép látványát, kihívta a lomtalanítókat és fémhulladékként elküldte a szeméttelepre.

A telep vezetõje az esetrõl beszámoló Komszomolszkaja Pravda címû lapnak elmondta: nem ritkán találnak dugipénzt a kidobott holmikban. Ilyenkor néhány hétig õrzik a bankjegyeket, majd bizonyos idõ után - ha nem keresi senki -, elosztják maguk között.

Ebben az esetben a talált pénz gazdája szerencsés volt, mert visszakapta a pénzét, de alighanem kínos beszélgetést kell majd folytatnia nejével.