2024.04.20. - Tivadar

Szoba kilátással és halottal

A szófán heverõ - és mint utóbb kiderült - halott tulajdonos jelenlétében mutatott meg egy házat érdeklõdõknek London Notting Hill nevû negyedében egy ingatlanügynök.
Samuel Allfort késõbb elmondta, azt hitte, a ház 55 éves gazdája pusztán elaludt. A tapintatos ügynök elõször a ház többi részét mutatta meg az érdeklõdõknek, a nappalit kihagyta - abban a reményben, hogy a nõ felébred, mire odaér a lehetséges vevõkkel.

Miután elköszönt az érdeklõdõktõl, visszament a nappaliba, mert akkor már sejtette, valami mégsincs rendben - mondta már hivatalos bírósági vallomásában.

A háztulajdonos mozdulatlanul hevert a kanapén, és behatóbban megtekintve már "sárgás színt öltött" - idézte fel a június végén történteket a The Daily Telegraph címû brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).

Az ingatlanügynök azonnal hívta a mentõket, akik már csak a halál beálltát tudták megerõsíteni.

A ház tulajdonosa, Katherine Frame szûkös anyagi helyzete miatt döntött úgy eladja a 800 ezer fontért hirdetett házat, amelyben válása óta egyedül élt. A hírek szerint a nõ, aki 23 éve krónikus depresszióval és alkoholgondokkal küszködött - vissza akart térni az Egyesült Államokba, ahonnan származott.