2024.03.29. - Auguszta

Fidel Castróra lehet vadászni egy amerikai videojátékban

Éles bírálat érte Kubában azt a videojátékot, amelyben a játékosok az amerikai különleges alakulatok bõrébe bújva próbálhatják megölni a fiatal Fidel Castrót.
Az év játékának tekintett Call of Duty: Black Ops nevû lövöldözõs videojátékban virtuálisan azzal próbálkozhatnak a fiatalok, ami a CIA-nak a valóságban tucatnyi, de még az is meglehet, hogy több száz esetben sem sikerült - hangoztatta a kubai állami média.

Fidel Castrót az elmúlt fél évszázadban többször próbálták már eltenni láb alól, de a meggyilkolására tett törekvések mindezidáig sikertelenek voltak.

A valósághû játékban a hidegháború idejére röpítik vissza a játékosokat, akiknek az elsõ megoldandó feladatuk az 1961-es Disznó-öbölbeli invázió.

Az amerikai titkosszolgálat által kiképzett Castro-ellenes csapatoknak a kubai kormányt kell megdönteniük, és ártalmatlanná tenniük a kubai forradalom vezérét, azaz a fiatal Castrót.

A valóságban azonban a CIA által - az amerikai katonaság közvetlen részvétele nélkül - szervezett partraszállási kísérlet kudarcot vallott, miután Kennedy elnök nem adott légi támogatást az akciót végrehajtó kubai emigráns önkénteseknek.