2024.04.19. - Emma

Szexkurzus idõsebb pároknak a válás elkerüléséért Malajziában

Szokatlan lépéssel igyekszik megállítani a válások számának növekedését egy malajziai tartomány: Terengganu tartomány hatóságai az idõsödõ házaspárok fogyatkozó libidóját teszik felelõssé a házasságok kríziséért, ezért hétvégi szemináriumokat szerveznek számukra, amelyekkel a párok szex iránti érdeklõdését igyekeznek újra felkelteni.
"Sok pár külön hálószobában alszik, és már nincsenek intim kapcsolatban egymással, ami súlyos terhet jelent a házasságban és váláshoz vezethet. Ennek elkerülését segíti úgy a kurzus, hogy tanácsot ad, hogyan lehet az izgalmat fenntartani" - mondta el Mohamad Shafaruddin Mustafa, a családtámogató állami alapítvány munkatársa.

A muzulmán többségû Malajziában gyakran tabuként kezelik a szexualitás témáját. Az ország északkeleti részén lévõ Terengganuban, ahol minden harmadik házasság válással végzõdik, többször is kísérletet tettek már a hatóságok, hogy segítsék a párokat a hosszú éveken át tartó, boldog házasság fenntartásában.

A szexkurzusokon a házaspároknak többek között a közös fürdõzést, az erotikus illatok alkalmazását javasolják a szexuális kíváncsiság fenntartása érdekében.

Az haragban lévõ párokat még idilli környezettel is segítenék a békülésben: a vitatkozó felek Terengganu partjainál egy szigeten élhetik át a második mézesheteiket - természetesen állami költségen.