2024.04.19. - Emma

Szexis naptárat adtak ki munkanélküli mexikói légikisasszonyok

Szexis ruhákban pózoló mexikói légikisasszonyokról jelent meg naptár, méghozzá a képeken szereplõ hölgyek saját kiadásában.
A csõdöt bejelentõ, járatait is felfüggeszteni kényszerülõ Mexicana légitársaság tíz stewardesse jelentette meg a kalendáriumot, amellyel saját szorult helyzetükre és a világ egyik legrégebbijének számító légitársaság válságára akarták felhívni a figyelmet.

A légikísérõket bikiniben, rövidített egyenruhákban és más izgalmas öltözékben ábrázoló 2011-es naptár elõállításának 8 ezer dolláros - 1,7 millió forintos) - költségét a lányok állták, de az eddigi sikerek alapján megérte a befektetés. A darabonként 149 pesóba (hozzávetõleg 2500 forintba) kerülõ, elsõ körben ezer példányban megjelenõ naptár már az elõrendelésekkel elkelt, most újabb 3 ezer példány nyomtatása van folyamatban.

A Mexicana a naptár megjelenése elõtt nem sokkal jelentette be, hogy átszervezési tervének köszönhetõen talán újraindíthat néhány járatot december közepéig, ezzel azonban csak az egykori alkalmazottak mintegy 30 százaléka kaphatja vissza munkahelyét.

Az 1921-ben, nem sokkal a holland KLM és az ausztrál Qantas légitársaság létrehozása után alapított Mexicana egykor Mexikó, az Egyesült Államok, Amerika más részei és Európa összesen 65 repülõtere között mûködtetett járatokat.