2024.04.25. - Márk

Fagyitámadás

Egy új-zélandi férfi részegen, késsel fenyegetõzve elrabolt egy jégkrémes autót, majd fagyival kezdte dobálni a járókelõket.
A 21 éves férfi december hetedikén hajtotta végre a fagylaltos támadást, az Északi-szigeten található Hastings városában - írta a Hawk Bay Today címû új-zélandi lap. A henteskéssel felfegyverkezett férfi elõször egy anyát és kisgyerekét fenyegette meg, majd bemászott egy közelben álló fagylaltos autóba.

Joseph David Banks ezután elkezdett fagyit mérni magának, majd az elkészült adagokkal a járdán lévõ embereket kezdte el dobálni. A rendõrségi jelentés szerint "erõsen ittas" férfi a kiérkezõ rendõröknek ellenállt, és csak erõsítés kihívásával tudták letartóztatni.

A jelentések szerint a 21 éves férfi annyira részeg volt, hogy közvetlenül az eset után nem tudták kihallgatni, másnap pedig már nem emlékezett semmire. Banks végül bûnösnek vallotta magát az ellen felhozott vádpontokban. A férfi büntetésérõl pénteken dönt a bíróság.

A Hawk Bay Today archívumából úgy tûnik, nem ez volt az eset, hogy Banks részegen szembe került a törvénnyel. Három évvel korábban egy 18 éves Jospeh David Banks egy targoncát lopott el, hogy ne kelljen gyalogolnia, majd a jármûvet egyszerûen egy út közepén hagyta. Az akkor õt közösségi munkára ítélõ bíró az ítélethozatalkor közölte: reméli, hogy az eset jó lecke volt a számára.