2024.04.19. - Emma

A Mikulás fogta el a pénzhamisítót

Milwaukee külvárosában lefülelték a hamis százasokat terjesztõ bandát – a rendõrség megköszönte a Mikulásnak a segítséget.
A west ellisi bártulajdonos Greg Steffek mikulásnak öltözve éppen családtagjait látogatta meg december 24-én, amikor úgy döntött, beugrik egy italra fiához Neilhez is, aki a családi kocsmában éppen mûszakot vezetett. Amikor odaért, Neil éppen egy férfit szolgált ki. „A fickó besétált és rendelt egy italt. Kitöltöttem neki, erre odaadott egy százast. Már éppen adtam volna neki a visszajárót, amikor apám megállított, és a telefonja fényénél megvizsgálta a bankjegyet” – meséli a fiú.

A férfi persze észrevette, hogy lebukott, és rávetette magát a mikulásruhás Steffekre. „Hirtelen megfogott, és kihajított az utcára. Nagyon ijesztõ volt” – veszi át a szót az apja. Az emberek a bárban persze azonnal hívták a rendõrséget, a 33 éves férfit pedig percekkel késõbb letartóztatták.

„Hallottam a híreket, hogy figyeljünk oda a nagyobb bankjegyekre, mert állítólag hamisítják õket. A srác biztos, hogy a rossz gyerekek listájára kerül jövõre” – nyilatkozta Steffek. „A viccet félretéve, nagyon örülök, nem volt nála kés vagy pisztoly, sokkal rosszabbul is végzõdhetett volna az ügy. De újra megtenném, már csak a karácsony szelleme miatt is!” A rendõrség a férfi mellett letartóztatott egy környékbeli párt is, akik a gyanú szerint szintén tagjai voltak a pénzhamisító bandának.