2024.03.29. - Auguszta

Facebookon bukott le a többnejû férfi

A Rhode Island-i férfit az buktatta le, hogy visszavonta elsõ felesége bejelölését a Facebookon.
Richard Leon Barton illegális ügyletei miatt folyton ki-be járt a börtönbe, és egy ponton végül úgy döntött, nem várja meg következõ letartóztatását, hanem egy óvatlan pillanatban lelép a hatóságok elõl. Így költözött Michinganbõl Rhode Islandre, maga mögött hagyva feleségét, akivel a Facebookon azért továbbra is tartotta a kapcsolatot.

A hölgy ugyan nem élet együtt a férjével, ellenben nem is gondolt volna válásra – ahogy a férfi sem, mint az késõbb kiderült. Az asszony elõször akkor kapta föl a fejét, amikor férje törölte a barátai közül a közösségi oldalon – így téve elérhetetlenné személyes információit és fotóit. A hölgy ekkor körbeszaglászott ismerõseik oldalán, és legnagyobb meglepetésére esküvõi képeket talált férjérõl, és annak új nejérõl. Az asszony ekkor fordult a rendõrséghez, Bartont pedig többnejûség vádjával letartóztatták.

Az esetrõl tudósító lapok szerint a kettes számú feleség szentül meg volt róla gyõzõdve, hogy hites ura elvált elõzõ nejétõl, és semmit nem tudott Barton viselt dolgairól. Annak ellenére, hogy a poligámia nem von maga után komoly büntetést, többszörös visszaesõként a férfi nem számíthat túl sok jóra.