2024.04.19. - Emma

Silvio Berlusconi számokban: 103 vizsgálat és 2565 kihallgatás

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök elemében volt szombaton: pártjának, a Szabadság Népének római ülésén kijelentette, hogy nem távozik az ország élérõl, amíg szükség van rá.
A 74 éves politikus azért beismerte, hogy még ha 120 évig él is, csak egy halandó. Persze saját bevallása szerint különleges halandó, mert valószínûleg neki kell elviselnie a legtöbb pert az emberiség történetében. Berlusconi ellen korrupció, csalás és prostitúció ügyében három eljárás van folyamatban. "103 vizsgálat, valamint több mint ezer bíró foglalkozott velem, emellett még a 2565 kihallgatás..." - sorolta a kormányfõ, aki szokásához híven most sem hagyta el az igazságszolgáltatás elleni kirohanásait.

Ami azt illeti, valóban elképzelhetõ, hogy a harcedzett "lovag" szép kort ér meg, hiszen legyõzte a prosztatarákot, 2006 óta pacemakerrel él, és még az a szobrocska sem okozott komolyabb sérüléseket rajta, amelyet 2009-ben vágtak hozzá egy gyûlésen. Igaz az állán végre kellett hajtani némi kiigazítást.

Berlusconi beszéde végén egy lelkes híve azt kiabálta neki, hogy "szép vagy, szép vagy". "Mindegyõnkben 25 százalék homoszexualitás van, és az én esetemben sincs ez másképp, csak figyelmes vizsgálódások után rájöttem, hogy az én homoszexuális irányultságom leszbikus" - hangzott az éles nyelvû miniszterelnök elmés válasza. Berlusconi sosem rejtette véka alá, hogy a szebbik nem nagy rajongója.