2024.04.16. - Csongor

Megelégelték a cigarettaszüneteket a német munkáltatók

Betelt a pohár a német munkaadóknál: nem akarják, hogy a dolgozók munkaidõben rágyújthassanak, mert az plusz költséget jelent - adta hírül pénteken a Bild címû német napilap hírportálja.
Mario Ohoven, a németországi kis-és középvállalkozók szövetségének elnöke a német újságnak nyilatkozva úgy fogalmazott: "Elég volt a munkahelyi füstölésbõl. A cigarettaszünetek a munkáltatónak pénzbe kerülnek, és zavarják a munka menetét." Ohoven Svédországot hozta fel példának, ahol a vállalatok egyedül ebédszünetben engedélyezik munkavállalóiknak a dohányzást.

A Bild egyúttal Ursula Frerichsnek, a kis- és középvállalkozók társasága (UMW) elnökének szavait is idézte, miszerint meg kell szüntetni a dohányosoknak járó extra szüneteket, amelyek megléte egyértelmû diszkrimináció a nemdohányzókkal szemben.

Karl Lauterbach egészségügyi szakértõ alapvetõen elkötelezett a füstmentes munkahelyek mellett. Szerinte azonban a kinti rövid cigarettaszünetek betiltása ugyanúgy hátrányos megkülönböztetésnek minõsülne, és a "nemdohányzók diktatúrája" felé vezetõ lépés lenne.

MTI