2024.04.25. - Márk

Felélte minden vagyonát, mert halálos betegnek hitte magát

Elköltötte minden megtakarítását, az a 69 éves férfi, aki azt hitte csak hónapjai vannak hátra. Amikor felélte minden vagyonát, kiderült mégsem beteg.
Az Új-Zélandon élõ Franket 2010-ben azzal szembesítették: végsõ stádiumú tüdõrákja van. Úgy döntött, kiélvezi utolsó hónapjait. Feleségével együtt 80 ezer dollárt, azaz 18,5 millió forintot szórtak el mindenféle dologra, amit korábban nem engedtek meg maguknak, de vágytak rá.

Eladták a házukat, utazgatni kezdtek, és luxusnyaralásokon múlatták az idõt. Hatalmas összegeket költöttek vacsorákra és ötcsillagos szállodákra abban a hitben, hogy a férfi életbiztosítása majd fedezi a kiadásokat. Franknek saját barkácsüzlete volt,de elajándékozta az ottani szerszámokat és egyéb ingóságait. A nyugdíjas cigizni és kávézni is elkezdett a diagnózis után, pedig korábban mindkettõrõl sikerrel leszokott.

A körút után hazatértek szülõvárosukba, hogy ott várják meg, amíg Frank meghal. A férfi azonban kitûnõ egészségnek örvendett, nyomokban sem érezte a rosszullétet, a fájdalmat és gyengeséget, amivel az orvosok ijesztgették.

Csaknem két évvel a diagnózis után derült csak ki, hogy Frank nem beteg. Az ápoló, akit a hospice ügynökség rendelt ki melléje, közölte vele, hogy téves volt a kórház diagnózisa.
Az idõs pár természetesen nagyon boldog volt, ekkorra azonban már tetemes mennyiségû adósságot halmoztak fel. Gyakorlatilag mindenüket felélték, így a jó hír után nyomasztó anyagi gondokkal kezdtek küszködni. Az egészségügyi hatóság vizsgálatot indított az ügyben.