2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Túlsúlya miatt nem kapta vissza gyerekeit

Érdekes eset történt Kanadában, melyre itthon is érdemes odafigyelni, hisz sokszor elõfordult már, hogy a jogalkotás Amerikából induló új irány lassan, avagy gyorsabban elért Európába.
A 162 kilós férfi szerette volna visszakapni a nevelõszülõknél élõ két fiát, akiket még akkor vett el a bíróság, amikor válás után az anyjuknál éltek, de idegösszeomlást, mentális problémákat szenvedett el. A 38 éves apának volt már dolga a brósággal erõszakos és fenyegetõ viselkedése miatt, de a bíróság nem ezek miatt, hanem az egészségügyi szakértõk szakvéleménye miatt döntött úgy, elutasítja a kérést.

"Az évek óta tartó túlsúlya nagyban befolyásolja életmódját, szülõi teljesítményét. Kisebb séták után is zihálva veszi a levegõt, hiányzik belõle az a kitartás és mozgékonyság, ami szükséges ahhoz, hogy képes legyen bánni két ilyen fiatal és mozgékony gyerekkel."

A férfi azóta fellebbezett, és diétába is kezdett, már 67,5 kilót leadott, és szerinte a túlsúlynak semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki milyen apa. Ugyanakkor viszont kinyilvánította, hogy helyesnek tartja az egészséges életmódot. Közölte, folytatja a harcot az igazságszolgáltatás ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár éhségsztrájkba is kezd a bíróság épülete elõtt.